Film Fashion Nederlandstalige film recensies op het Internet
> Voorpagina > Veel gestelde vragen (FAQ)  
Veel Gestelde Vragen

Hier zijn antwoorden te vinden op gangbare vragen

Wat betekenen de sterren bij een beoordeling?

Iedere film die door Film Fashion wordt beoordeeld krijgt minimaal 1 tot maximaal 5 sterren (star). Ook halve sterren (half star) worden gegeven om een iets nauwkeurigere schaalverdeling te krijgen.

Waarom QuickTime?

Dit formaat voor streaming video levert normaliter de beste kwaliteit per MB aan data. Bovendien worden trailers van de meeste moderne films in dit formaat beschikbaar gesteld. Film Fashion heeft gekozen voor medium streams, omdat modem gebruikers over het algemeen weinig video's zullen streamen, maar ook lang niet iedereen al over verbinding met meer dan 300 kB downstream bezit. De gratis QuickTime Player is te downloaden via Apple.com. Voor de meeste videoclips volstaat nog steeds versie 5 en werkt prima op net wat oudere computers. Bekijk de lijst met trailers >

Wat is CinemaNet?

Sinds de introductie op 12 november 2004 verzorgt CinemaNet Europa de distributie van artistieke films van digitaal formaat in acht landen waaronder Nederland. Er worden 12 documentaires per jaar aangeboden. Bioscoopexploitanten en filmmakers kunnen zich aanmelden via CinemaNet. De actuele lijst van films is te vinden op de site van de distributeur Cinema Delicatessen.

CinemaNet is het vervolg op DocuZone Europe, een initiatief van Nederlands Fonds voor de film, dat voorheen elke twee weken een nieuwe topdocumentaire aanbood.

Wat is MovieZone?

MovieZone is een project van het Nederlandse Instituut voor Filmeducatie (NIF). De 34 bij dit project aangesloten theaters vertonen op regelmatige basis kunstzinnige films speciaal voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Doelgroep zijn middelbare scholieren met cultuur en kunstzinnige vorming (CKV) en studenten. Zij betalen slechts € 3,50 voor filmvoorstellingen van MovieZone (CJP-houders betalen € 2,50).

Wat betekenen de pictogrammen?

Dit is de actuele tabel met de betekenis per icoon op alfabetische volgorde:

Bioscoop

Filmrecensie

Box Office

Foto's

Cinema.nl recensie

IMDb info

CinemaNet

MovieZone

Citaten

Première

DVD info

Televisieprogramma

Evenementenkalender

Trailer

Filmhuis

Voorpaginanieuws

Edgar Verburg