Bioscoop

Filmhuis De Balie

De Balie is een platform voor een breed publiek en voor alle soorten media. Het is gehuisvest in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam. In drie zalen vinden dagelijks debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen plaats, gericht op culturele, sociale en politieke kwesties.

Maar De Balie is meer dan een debatcentrum. Onderwerpen worden vanuit zo veel mogelijk invalshoeken bestudeerd en bediscussieerd. Invalshoeken in de zin van vorm (cinema, theater, nieuwe media, etc.) en in de betekenis van inhoud (politiek, cultureel, maatschappelijk, etc).

De Balie organiseert en faciliteert per jaar zo´n 450 programma’s. Deze maken, in combinatie met het levendige café-restaurant, van De Balie een ideale plek voor ongerijmde ontmoetingen, een uitvalsbasis voor maatschappelijke initiatieven en een thuis voor artistieke exercities.

De ambities van De Balie komen duidelijk tot uiting in de programmering. Deze programma’s geven een culturele visie op politiek en een politieke visie op cultuur. Tegelijkertijd breken ze vastgelopen kaders van bestuur en beleid open en brengen ze publiek en sprekers samen voor het publieke discours. Geen enkel interessegebied wordt daarbij overgeslagen: technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa – iedereen heeft iets te zoeken, te vinden én toe te voegen in De Balie.

 

Bezoekadres

Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR  Amsterdam (Noord-Holland)

Contactinformatie

Reserveren (kassa)  +31205535100
w: http://www.debalie.nl/

Details

zalen: 1
kaartjes: € 6,25 (zonder korting)
sneak: geen
airco: onbekend
lift: onbekend
rolstoel toegankelijk*: ja
bijzonderheden: filmhuis 

*Neem contact op met de bioscoop om mogelijke teleurstellingen te voorkomen.

Openingstijden

De kassa is momenteel geopend
De kassa is open op:
maandagvanaf 13:00 uur
dinsdagvanaf 13:00 uur
woensdagvanaf 13:00 uur
donderdagvanaf 13:00 uur
vrijdagvanaf 13:00 uur

De openingstijden zijn niet voor elke dag van de week gespecificeerd of variëren. Neem zo nodig contact op met de bioscoop omtrent de openingstijden.

Edgar Verburg.