Bioscoop

The Movies

De kassa is geopend vanaf een half uur voor aanvang van de eerste voorstelling.

The Movies, een begrip voor Amsterdammers, is de oudste, in gebruik zijnde bioscoop van Amsterdam. Het filmtheater aan de Haarlemmerdijk is voortgekomen uit bioscoop Tavenu opgericht in 1912 en het latere Hollandia. Het prachtige art déco interieur in combinatie met het restaurant en de kwaliteitsfilms in de vier zalen, garandeert een aangename stijlvolle avond in een sfeervolle ambiance.

Filmtheater
The Movies heeft een filmprogrammering die geschikt is voor verschillende publieksgroepen. Het vertrekpunt bij de programmering ligt echter consequent bij de identiteit van de films die we aanbieden. Dit uitgangspunt noemen wij ´auteurscinema´.

Aanbod
The Movies is inhoudelijk te typeren als een filmtheater voor de arthouse-cinema. Het zwaartepunt van de programmering ligt bij films met een meer cultureel karakter. Het gaat om films die primair ontstaan vanuit een creatieve dadendrang van een regisseur en/of scenarioschrijver. Daarom wordt dit filmgenre ook wel omschreven als ´auteurscinema´. Binnen dit genre is er een gevarieerde mix van titels, van toegankelijke ´sterrenfilms´ tot echte filmkunst en af en toe speciale festivalprogramma´s. Op bepaalde momenten in de week staat The Movies natuurlijk ook open voor kinderen en hun familie wanneer de nieuwste kinder- en familiefilms worden vertoond.

Film
Film is een laagdrempelige vorm van cultuur die als weinig andere kunstvormen de toeschouwer kan verrassen met een ervaring die diverse zintuigen tegelijk raakt. Film spreekt een taal die begrepen kan worden.

Films vertellen verhalen die de kijker meenemen naar andere werelden en denkbeelden. Om deze uiteenlopende verhalen aan de toeschouwer te blijven bieden is het van groot belang dat de filmtheaters zeer bewust omgaan met het dubbelzinnige karakter van film; de scheidslijn tussen cultuur en commercie. Een inhoudelijk sterke programmering door gekwalificeerde programmeurs is uitermate belangrijk om te garanderen dat er een divers aanbod aan artistiek hoogwaardige films in de Nederlandse filmtheaters te zien is en blijft. Het idee achter de programmering van The Movies, een mengeling van grotere en kleinere titels, zorgt sinds jaren voor succes. Door deze mengeling, waarbij de grotere arthousefilms het publiek trekken, wordt de kans hoger dat datzelfde publiek ook naar de kleinere films gaat.

Publiek
Onze visie is dat een goede programmering rekening en contact moet houden met het publiek. De programmering moet zoveel mogelijk mensen proberen te verleiden tot een bezoek aan de filmzaal. Het gaat om het scheppen van een grote aantrekkingskracht, een overtuigende suggestie van het plezier dat de kijkervaring oplevert, inspelen op een behoefte aan reflectie, verbeelding, verrassing. Het is een eenvoudige waarheid: films blijven levenloos als er geen toeschouwer is die aandacht geeft.

Een dergelijk filmprogramma trekt een publiek dat gemiddeld ouder en beter opgeleid is; mensen die ook belangstelling hebben voor andere culturele uitingen. Dit publiek stelt prijs op een stijlvolle ambiance en op een goede, persoonlijke service rond de filmvertoning.
Daarom is het filmtheater The Movies verbonden aan een sfeervol restaurant en café. Een plek waar filmcultuur zichtbaar en voelbaar is, waar de sfeer uitnodigt tot lekker bij- of napraten en waar te genieten valt van een eersteklas kop koffie, een goed glas wijn of een smakelijk menu. The Movies is een plek met een ziel. De combinatie van programma, ambiance en service geeft het filmbezoek meer beleving en maakt het tot een aangename avond uit, hetgeen de handtekening is van The Movies voor Amsterdam.

 

Bezoekadres

Haarlemmerdijk 161
1013 KH  Amsterdam (Noord-Holland)

Contactinformatie

Telefoon (info)  +31206386016
Belbios  0900 9363 Belbios snelcode 07020 (45 cpm)
w: http://www.themovies.nl/

Details

zalen: 4
kaartjes: € 8,- (zonder korting)
sneak: geen
airco: onbekend
lift: onbekend
bijzonderheden: filmhuis 

Openingstijden

De kassa is momenteel geopend
De kassa is open op:
maandagvanaf 16:30 uur
dinsdagvanaf 16:30 uur
woensdagvanaf 14:15 uur
donderdagvanaf 16:30 uur
vrijdagvanaf 16:30 uur
zaterdagvanaf 14:15 uur
zondagvanaf 12:00 uur
Edgar Verburg.