Bioscoop

Rialto

Het Rialto theater is dagelijks geopend vanaf een half uur voor de eerste voorstelling.

Als filmtheater bestaat Rialto sinds 1982, toen de Stichting Amsterdams Filmhuis zijn intrek nam in het bioscooppand aan de Ceintuurbaan. De voorgeschiedenis van Rialto als buurtbioscoop dateert echter al vanaf 1921. Bij veel Amsterdammers leven nog warme herinneringen aan de kindermatinees van de ´Amsterdamsche Jeugdbioscoop´. Diverse ingrijpende verbouwingen, de laatste in 2006, hebben Rialto veranderd in een modern theater met drie zalen en een ruim en sfeervol filmcafé.

De premièreprogrammering van Rialto is gericht op Europese en niet-westerse artistieke filmproducties. Rialto werkt daarvoor samen met verschillende distributeurs. Daarnaast verzorgt Rialto diverse speciale programma´s, zoals Rialto Podium, Rialto Laat en Rialto Wereld. In deze programma´s gaat de filmvertoning vaak samen met een inleiding, interview en/of afterparty. Rialto is hoofdlocatie voor een aantal festivals, zoals Cinema Arabe en CinemAsia. In het kader van Rialto Wereldcinema organiseert Rialto zelf ook het festival Rialto in de openlucht! jaarlijks in de nazomer.

Het Rialto Filmcafé is geopend vanaf een half uur voor aanvang van de eerste voorstelling tot een uur na afloop van de laatste avondvoorstelling. In het ruime en sfeervolle café kunt u genieten van onze uitstekende koffie, diverse verrukkelijke taarten, een van onze (speciaal)bieren of een mooi glas wijn. Ook kunt u gebruikmaken van onze WiFi-aansluiting.

 

Bezoekadres

Ceintuurbaan 338
1072 GN  Amsterdam (Noord-Holland)

Contactinformatie

Telefoon (info)  +31206623488
Reserveren (kassa)  +31206768700
Fax  +31206716581
w: http://www.rialtofilm.nl/

Details

zalen: 2
kaartjes: € 8,- (zonder korting)
sneak: geen
airco: onbekend
lift: onbekend
bijzonderheden: filmhuis moviezone 

Openingstijden

De openingstijden zijn niet per dag van de week gespecificeerd. Neem zo nodig contact op met de bioscoop omtrent de openingstijden.

Edgar Verburg.