Recensie

Cover van Ocean's Twelve
 Toon de foto'sFoto's (12)
 Toon de videoclipTrailer

 

 Ga naar Cinema.nlCinema.nl
 Query IMDbIMDb.com

Ocean's Twelve (2004)

Twelve is the new eleven

Ocean's Twelve is beduidend minder berust op actie en sensatie. Dit neemt niet weg, dat de criminele plannen nog steeds erg listig zijn. Misschien nog wel listiger dan in Ocean's Eleven, maar dit maakt het verhaal soms wat moeilijker te volgen.

Casinobaas Terry Benedict (Andy Garcia) eist zijn gestolen geld terug, dat nota bene volledig gedekt werd door de verzekering. Hierom zet Danny's team een kraak in Amsterdam, waarbij het eerste aandelencertificaat van de eerste onderneming – de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) – gestolen moet worden, maar ene 'Night Fox' blijkt hen te slim af te zijn. Deze eerste klus moest 2,5 miljoen dollar opbrengen en een deurtje naar een nieuwe opdracht van 25 miljoen. Dit is een slechte start om in slechts twee weken totaal 160 miljoen bij elkaar te schrapen en de schuld plus interest aan Benedict terug te kunnen betalen. Op naar Rome en Parijs…

De acteurs spelen cool en ingetogen, maar daardoor niet minder scherp. Helaas kan ik me weinig herinneren van deze figuren uit het eerdere deel. Nieuw in het spel is de kalme Europol agent Isabel Lahiri (Catherine Zeta-Jones). Dit ontastbare maakt haar moeilijk te weerstaan en dat ziet Rusty Ryan (Brad Pitt) ook.

De humor en het psychologische spel compenseren voor de lagere sensatieniveau. Ik had er een prima avond aan. <EV>

Film Cast

 

Details

regisseur: Steven Soderbergh »
genre: Actie/Komedie/Misdaad/Thriller
taal: Engels
première: 16-12-2004
waardering: 3,5 sterren3,5 sterren3,5 sterren3,5 sterren
website: http://www.oceans12.net/
 
kijkwijzer:   AL
Edgar Verburg.