Recensie

Cover van Cellular
 Toon de foto'sFoto's (10)
 Toon de videoclipTrailer

 

 Ga naar Cinema.nlCinema.nl
 Query IMDbIMDb.com

Cellular (2004)

If the signal dies so does she.

Jessica Martin (Kim Basinger) komt in een uitzichtloze situatie terecht. Ze wordt ontvoerd en opgesloten op de zolder van een onbekend huis. Haar laatste uren zijn geteld en haar zoon en man zullen onherroepelijk volgen. Of toch niet helemaal? De telefoon die op zolder hing blijkt niet helemaal de vernieling in gehopen zijn. Met een korte elektroklus blijkt Jessica iemand te kunnen bereiken op zijn mobiele telefoon. Deze jonge kerel met de naam Ryan (Chris Evans) kan zogezegd wel tien minuten missen uit zijn leven en hij besluit de vermoedelijke kidnapping aan te geven bij de politie. De officier daar, Mooney (William H. Macy) schuift het verhaal aan de kant. Kan Ryan misschien zelf de reddende engel zijn?

Cellular is een spannende actiefilm met voldoende vermakelijke grappen tussendoor. Ook een advocaat (Rick Hoffman) moet je een keer in de zeik zetten. En het is leuk om Jason 'Handsome Rob' Statham terug te zien als slechterik; hij speelde namelijk ook een rol in de remake van The Italian Job (2003).

Het mag dan een sterk verhaal zijn, de film is door zijn actie en humor beter dan de gemiddeld. Kim Basinger zien we terug in Jump Shot (2005). <EV>

Film Cast

 

Details

regisseur: David R. Ellis »
genre: 
   Misdaad/Drama/Thriller/Actie/Mysterie

taal: Engels
première: 11-11-2004
waardering: 3,5 sterren3,5 sterren3,5 sterren3,5 sterren
website: http://www.cellularthemovie.com/
 
kijkwijzer:   16GT
Edgar Verburg.