Recensie

Cover van Dirty Dancing: Havana Nights
 Toon de foto'sFoto's (14)
 Toon de videoclipTrailer

 

 Query IMDbIMDb.com

Dirty Dancing: Havana Nights (2004)

Have the time of your life... all over again.

Het vervolg op Dirty Dancing. Alhoewel. Een compleet andere cast en een totaal verschillend verhaal. Of toch niet? Halverwege de film duikt dan toch de kop van Patrick Swayze weer op. Of je hier nu blij mee bent of niet. Hij is natuurlijk dansinstructeur.

De zoete Amerikaanse Katey Miller (Romola Garai) had vroeger een passie voor dansen, maar is na een traumatische ervaring nooit meer op de spiezen geklommen. In Cuba komt zij in aanraking met Salsa dansen. Een vlotte Cubaan met de naam Javier Suarez (Diego Luna) wil haar graag de fijne kneepjes van dit vak bijbrengen, maar dan wel in ruil voor balletles. De bom barst op het moment dat de ouders van Katey achter haar geheime afspraakjes komen.

De film is wat kalm en niet vernieuwend door zijn clichés misschien, maar de sfeer is warm. De muziek graag hier goed aan bij. Er komen songs van Rob Thomas en de Black Eyed Peas in voor. Dirty Dancing 2 is uiteraard interessant voor degene die affiniteit heeft met Salsa. Garai is zeker niet onaardig om te zien in haar mooie jurken; maar komt toch te stijfjes over.

Het eindigen van de Cubaanse Revolutie (eind 1958) brengt gelukkig nét dat stukje actie in de film, die nog ontbrak. Historisch betekende dit het begin van het einde aan de Amerikaanse diplomatieke en economische invloeden op Cuba.

Actrice Garai zien we weer in Vanity Fair. <EV>

Film Cast

 

Details

regisseur: Guy Ferland
genre: Romantiek/Drama
taal: Engels
première: 6-5-2004
waardering: 2,5 sterren2,5 sterren2,5 sterren
website: 
   http://www.dirtydancinghavananights.com/

 
kijkwijzer:   12G
Edgar Verburg.