Recensie

Cover van Forgetting Sarah Marshall
 Toon de videoclipTrailer

 

 Query IMDbIMDb.com

Forgetting Sarah Marshall (2008)

From the guys who brought you "The 40-Year-Old Virgin" and "Knocked Up"

Een break–up is nog nooit zo grappig geweest! Romantische komedies – of romkoms voor de intimi (letterlijk) – worden nog steeds volop geproduceerd om het bioscoop bezoekende publiek, setjes in het bijzonder, een leuke avond te bezorgen. Feit is dat lang niet alles in dit genre even geslaagd is. Sterker nog: ik kan mij de laatste ongecompliceerde en toch interessante werk niet meer herinneren. Filmmaker Nicholas Stoller bewijst met zijn zwarte maar toch luchtige Forgetting Sarah Marshall het tegendeel. De credits gaan overigens eerder naar scenarist – en de cameo van – Jason Segel die ook het komische script van Knocked Up schreef. Segel kennen we als Marshall in het hilarische How I Met Your Mother.

De wispelturige Sarah Marshall (Kristen Bell) is actrice in de tv drama 'Criminal Investigation' en Peter Bretter (Jason Segel) is dolgelukkig met haar... totdat Sarah hem op een dag dumpt voor de populaire zanger Aldous Snow (Russell Brand). Om haar maar te kunnen vergeten trapt cry baby Peter met beide voeten in alle herkenbare valkuilen. Uiteindelijk besluit hij naar Hawaï at te reizen om het liefdesverdriet achter zich te laten.

Wanneer Peter op het eiland arriveert, komt hij tot de pijnlijke ontdekking dat zijn ex hetzelfde resort heeft gekozen voor haar honey moon met Snow. Maar wat speelt er eigenlijk in het koppie van Sarah nu ze ziet dat Peter onder de aandacht is gekomen van de knappe hotel medewerkster Rachel Jansen (Mila Kunis)?

Hoewel het verder verloop van het verhaal zich laat raden dus dit geen afbreuk aan de inhoud van de karakters en in meerdere mate de succesvolle manier waarop deze personages zijn vertolkt. Peter heeft aanvankelijk het nakijken maar leert hoe hij zijn verschijning in een goed contrast kan neerzetten tegen vermeende ideale lover Snow. Terwijl Sarah als 'bitch' wordt bestempeld blijkt zij niet in en in slecht, maar de grote vraag blijft of de kansen niet al verspeeld zijn.

Als voetnoot is de originele poppen musical als romantische scène een bijzondere vermelding waard. <EV>

Film Cast

 

Details

regisseur: Nicholas Stoller
genre: Komedie/Drama/Romantiek
taal: Engels
première: 3-7-2008
waardering: (nog niet beoordeeld)
website: 
   http://www.forgettingsarahmarshall.com/

 
kijkwijzer:   12ST
Edgar Verburg.