Recensie

Cover van Pirates of the Caribbean: At World's End
 Toon de videoclipTrailer

 

 Ga naar Cinema.nlCinema.nl
 Query IMDbIMDb.com

Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)

At the End of the World, the Adventure Begins

Vol verwachting ging ik naar het derde deel van Pirates of the Caribbean met vooral de vraag hoe komt Jack (Johnny Depp) terug en hoe gaat de liefdes relatie tussen Will Turner (Orlando Bloom) en Elizabeth Swann (Keira Knightley)?

Deel twee, Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, eindigde met Jack die door het gruwelijke zeemonster, de Kraken, werd gedood. De Kraken werd beheerst door het schip (de vliegende Hollander) van Davy Jones. Iedereen ging dus op zoek naar de kist van Davy Jones (dat zijn hart bevat), om controle over Davy Jones en de Kraken te krijgen.

Achteraf gezien was het beter geweest om deel één en twee nogmaals te bekijken voordat ik aan deel drie begon. Het verhaal begint namelijk wat verwarrend: blijkbaar is de Kraken dood en kapitein Barbossa is weer tot leven gebracht. Lord Beckett, de heerser over de Engelse vloot, heeft de kist van Davy Jones in zijn bezit en hiermee wilt hij elk piratenschip vernietigen. We worden dan op de hoogte gebracht van het bestaan van een geheim broederschap, deze bestaat uit negen piraten. Samen kunnen deze negen piraten Lord Beckett, en daarmee ook Davy Jones uit de weg ruimen. Jack hoort echter ook bij het broederschap en daarom zijn Will, Elizabeth en Barbossa op weg om Jack terug te brengen.

Ik had hoge verwachtingen van dit derde deel, de film voldeed hier helaas niet aan. Het zou het beste deel zijn van de trilogie, maar naar mijn mening is dat deel één. Het derde deel duurt bijna drie uur wat voor deze film te lang was, en vooral het begin was erg verwarrend. De rol van Jack blijft echter briljant, hij zorgt vaak genoeg voor humor in deze lange film en maakt het lange bioscoopverblijf een stuk leuker.
<Renee Awater>

Film Cast

 

Details

regisseur: Gore Verbinski »
genre: Actie/Avontuur/Komedie/Fantasie
taal: Engels
première: 23-5-2007
waardering: (nog niet beoordeeld)
website: 
   http://disney.go.com/disneypictures/pirates/atworldsend/

 
kijkwijzer:   12GA
Edgar Verburg.