Recensie

Cover van The Omen
 Toon de videoclipTrailer

 

 Ga naar Cinema.nlCinema.nl
 Query IMDbIMDb.com

The Omen (2006)

His Day Will Come

John Moore van Behind Enemy Lines en Flight of the Phoenix regisseerde deze remake van de gelijknamige film uit 1976. Mensen hebben gebeden dat de premièredag (6 juni 2006) niet het einde van de wereld zou inluiden...

In de nacht van 6 juni bevalt Katherine Thorn (Julia Stiles). Het ziekenhuis beweerd tegenover Robert Thorn (Liev Schreiber) dat het kindje is overleden en bieden hem opmerkelijk genoeg een weesje te accepteren als zijn eigen zoon. Het betreft een kindje dat op hetzelfde moment is geboren, maar waarvan de moeder is overleden. Robert gaat in op dit geheime bod, maar geleidelijk aan blijkt dat de kleine Damien niet is wat ze hoopten.

The Omen van nu is meer drama dan horror. Door de trage opbouw van spanning naar de slechts enkele schikmomenten slagen deze wel -- althans in het theater, want de geluidsdynamiek speelt hier een belangrijke rol -- maar veel meer heeft de film niet te bieden.

In de rollen van Liev Schreiber en Julia Stiles zit niet veel diepgang. Schreiber mag tot aan zeker moment niet meer dan zenuwachtigheid en besluiteloosheid uiten. Iets wat haaks staat op capaciteiten voor de hoge functie die hij bekleed. Julia Stiles is misschien wat jong om een moeder te spelen, maar dat verklaard wel een verhoogde kans op haar depressie door toedoen van zoontje Damien, die overigens erg irritant oogt. De casting maar ook de moderne trucage maken deze versie niet beter dan de oorspronkelijke film.
<EV>

Film Cast

 

Details

regisseur: John Moore »
genre: Horror/Thriller
taal: Engels
première: 6-6-2006
waardering: 2,5 sterren2,5 sterren2,5 sterren
website: http://www.theomenmovie.com/
 
kijkwijzer:   16A
Edgar Verburg.